söndag 30 september 2007
BALSAMICOKYCKLING MED BASILIKASÅS
UGN
250°
NÖDVÄNDIGHETER; BALSAMICOKYCKLING
4 kycklingfiléer
salt
svartpeppar
honung
olivolja
3 msk balsamvinäger
3 msk olivolja
ca 10 soltorkade tomater
ca 30 basilikablad
GÖR SÅ HÄR
Lägg kycklingfiléerna i en oljad ugnsfast form. Salta, peppra och ringla över lite honung på båda sidor. Stek filéerna i ugnen i 250° tills köttsaften är klar när du sticker i dem. Låt kycklingen svalna, skär den i skivor och lägg upp på ett fat.
Hacka tomaterna och basilikan och strö över kycklingen. Blanda olivolja och balsamvinäger och häll över kycklingen, tomaterna och basilikan. Låt stå någon timma innan servering.
NÖDVÄNDIGHETER; BASILIKASÅS
2 äggulor
1 msk dijonsenap
50 blad basilika
2 msk honung
2 msk vitvinsvinäger
4 dl solrosolja
4 msk vitt vin
4 msk creme fraiche
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
Mixa äggula, dijonsenap, basilika, honung och vitvinsvinäger med stavmixer. Tillsätt solrosolja och vitt vin, mixa. Tillsätt till sisst creme fraiche, salt, peppar och mixa.
Servera det hela med ugnsrostad potatis.
Detta lät ju hur smarrigt som helst!!Måste prova!
SvaraRaderaKramelikram
Jättebra bjudmat. Går att förbereda i god tid och mycket, mycket gott. Väntar på fler goda recept..
SvaraRadera