onsdag 17 juni 2009

TONFISKPAJ


UGN 225°

NÖDVÄNDIGHETER
Pajdeg
125 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 msk iskallt vatten

Fyllning
I burk tonfisk i vatten
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör till stekning
1 tsk torkad timjan
3 skivade tomater
1 burk tärnad fetaost i olja
1 mozzarella ost
2 ägg
2 dl mjölk eller matlagningsgrädde
1 tsk röd currypasta
salt och peppar

GÖR SÅ HÄR
Blanda smör, mjöl och vatten till en pajdeg. Tryck ut degen i en pajform och nagga degen med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10-15 min.
Låt tonfisken rinna av. Skiva löken och hacka vitlöken. Fräs löken mjukt i stekpanna. Tillsätt timjan och tonfisk.
Lägg tonfisk- och lökröran i pajskalet. Låt fetaosten rinna av och lägg på den och skivade tomater.
Skär mozzarellan i tunna skivor och lägg överst.
Vispa ihop ägg, mjölk, röd currypasta, salt och peppar till en äggstanning.
Häll äggstanningen över pajen.
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 25-30 min.

lördag 6 juni 2009

KYCKLINGWRAP MED FETAOSTCRÈME

Här kommer nu ett mycket oexakt men gott recept, eller man kanske hellre ska kalla det beskrivning, på goda wraps med kyckling, fetaostcréme och annat mumsigt. Easypeasy och praktiskt till utflykten i sommar eller bara som ett litet snack i kvällssolen på altanen kanske?!


NÖDVÄNDIGHETER
mjuka tortillabröd
stekt kycklingfilé eller färdiggrillad kyckling
fetaost
creme fraiche
salt, peppar
ruccola
salladslök
grillad, inlagd paprika (eller kanske ännu hellre egengrillad?!)

GÖR SÅ HÄR
Krydda kycklingfilé på valfritt sätt och stek, skär sedan i lagom bitar. Eller dela en färdiggrillad kyckling, också detta i lagom stora bitar. Förvirrad? Nej var inte det. Kycklingfilé är ett billigare (och godare tycker jag) alternativ, men färdiggrillad kyckling är absolut det snabbaste. Välj det som passar dig bäst för stunden.

Fetaostcrémen gör du genom att mosa sönder lagom mängd (till det antal wraps du vill göra) god fetaost, vilken du sedan blandar med lagom mängd creme fraiche till en lagom geggig röra. Krydda sedan med lagom av salt (behövs nog bara liite eller inget alls) och lagom av grovmalen svartpeppar och du har en, inte lagom utan mycket god créme att breda på dina wraps.

Nu monterar du wrapsen genom att breda fetaostcréme på tortillabrödet, lägg på valfri mängd av kycklingbitar, ruccolasalad, strimlad salladslök och strimlad grillad inlagd paprika. Sedan viker du ihop brödet om härligheten och mumsar på. Jag brukar börja med att vika upp botten av tortillan och sedan vika in sidorna så det blir en liten "strut" eller "ficka" istället för att rulla wrapen. Då slipper man få all fyllning i knät. Ett annat tips är att inte ta fullt så mycket fyllning som du tycker ser lockande ut för det brukar nästan alltid sluta med en så stor hög att tortillan inte går att vika igen och det är inte bra. Gör hellre fler, men lite mindre wraps så att inte allt gottigt trillar ut innan du ska äta.

Smaklig måltid och smaska på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...