onsdag 17 juni 2009
TONFISKPAJ
UGN 225°
NÖDVÄNDIGHETER
Pajdeg
125 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 msk iskallt vatten
Fyllning
I burk tonfisk i vatten
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör till stekning
1 tsk torkad timjan
3 skivade tomater
1 burk tärnad fetaost i olja
1 mozzarella ost
2 ägg
2 dl mjölk eller matlagningsgrädde
1 tsk röd currypasta
salt och peppar
GÖR SÅ HÄR
Blanda smör, mjöl och vatten till en pajdeg. Tryck ut degen i en pajform och nagga degen med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10-15 min.
Låt tonfisken rinna av. Skiva löken och hacka vitlöken. Fräs löken mjukt i stekpanna. Tillsätt timjan och tonfisk.
Lägg tonfisk- och lökröran i pajskalet. Låt fetaosten rinna av och lägg på den och skivade tomater.
Skär mozzarellan i tunna skivor och lägg överst.
Vispa ihop ägg, mjölk, röd currypasta, salt och peppar till en äggstanning.
Häll äggstanningen över pajen.
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 25-30 min.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Spännande med tonfiskpaj. Det ser riktigt gott ut!
SvaraRaderaNu blev jag riktigt paj sugen asså!!
SvaraRaderaVilken skön blogg du har!
kraam annaleena