onsdag 17 juni 2009

TONFISKPAJ


UGN 225°

NÖDVÄNDIGHETER
Pajdeg
125 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 msk iskallt vatten

Fyllning
I burk tonfisk i vatten
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör till stekning
1 tsk torkad timjan
3 skivade tomater
1 burk tärnad fetaost i olja
1 mozzarella ost
2 ägg
2 dl mjölk eller matlagningsgrädde
1 tsk röd currypasta
salt och peppar

GÖR SÅ HÄR
Blanda smör, mjöl och vatten till en pajdeg. Tryck ut degen i en pajform och nagga degen med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10-15 min.
Låt tonfisken rinna av. Skiva löken och hacka vitlöken. Fräs löken mjukt i stekpanna. Tillsätt timjan och tonfisk.
Lägg tonfisk- och lökröran i pajskalet. Låt fetaosten rinna av och lägg på den och skivade tomater.
Skär mozzarellan i tunna skivor och lägg överst.
Vispa ihop ägg, mjölk, röd currypasta, salt och peppar till en äggstanning.
Häll äggstanningen över pajen.
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 25-30 min.

2 kommentarer:

  1. Spännande med tonfiskpaj. Det ser riktigt gott ut!

    SvaraRadera
  2. Nu blev jag riktigt paj sugen asså!!
    Vilken skön blogg du har!
    kraam annaleena

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...