UGN 200-225°NÖDVÄNDIGHETER1/2 l vatten
150 g farinsocker
2 ägg
1 kg rågsikt
1 dl vetemjöl
50 g jäst
1/2 msk salt
GÖR SÅ HÄRLjumma vattnet och lös jästen i det. Häll i farin, ägg och salt. Rör om och blanda i mjölet.
Jäs i bunken ca 30 min.
Baka ut till två limpor. Jäs på plåten i ca 30 min.
Grädda i 200-225 grader i 30 min.
Åh, vad jag är glad att jag hittade hit! Så mycket inspiration och god mat och bakverk. Idag tar jag med mig recepten på Fiskpudding och Bönsallad, men det finns mer jag vill pröva så jag kommer snart tillbaka igen :)
SvaraRaderaSka bröden bakas i eller utan form? På bilden visas de i form men i rec eptet står ingenting om det.
SvaraRadera