söndag 19 september 2010

YOGHURTLIMPA

Även detta är ett recept jag hittat i Buffe. Om jag inte minns fel kommer det från en skola som heter Annerstaskolan. Hur som haver och vad än ursprunget är så är det ett mycket snabbt och enkelt bröd att baka. Och inte att förglömma GOTT! Jättegott! Det blev mycket uppskattat här hemma på senaste födelsedagskalaset av både stora och små. Perfekt att skiva och frysa in för att sedan bara kunna ta upp det antal skivor du vill ha för stunden.

Nästa gång jag bakar det ska jag dock testa att minska mängden sirap från 2 till 1 dl. Det var liiiite väl sött tyckte jag. Det tyckte dock inte övriga familjemedlemmar så vi får väl se hur det experimentet faller ut. ;-)


GER TVÅ BRÖD
UGN 225°

NÖDVÄNDIGHETER
1 liter naturell yoghurt (3%)
2 dl sirap
4 3/4 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 dl rågsikt
1 1/4 dl grahamsmjöl
2 1/4 dl rågkross
1 dl vetekli
1 msk bikarbonat
1 msk brödkryddor
2 tsk salt

GÖR SÅ HÄR
Sätt på ugnen.
Blanda yoghurt och sirap i en bunke.
Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke och rör sedan ner dem i yoghurtblandningen.
Häll degblandningen i två smorda avlånga brödformar, à ca 1 1/2 liter.
Ställ i nedre delen av ugnen och grädda i 10 minuter.
Sänk värmen till 175° och grädda ytterligare 60 minuter.
Täck eventuellt över brödet med aluminiumfolie mot slutet.
Låt brödet svalna ordentligt på galler innan det skärs i skivor

Brödet blir bara bättre av att få vila en dag!

1 kommentar:

  1. Tack för det förslaget. Nya brödrecept är alltid välkomna.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...