Vilken Karin är jag inte helt hundra på, men jag tror att det var en gammal arbetskamrat till min och Ysters mamma. Hur som helst så gjorde denna Karin en väldigt god senap som hon också var snäll och lämnade ut receptet på. Och nu är jag lika snäll (det är ju ändå snart jul ;-)) och lämnar det vidare ut i cyberspace för den som vill ha den absolut godaste senapen till julskinkan. Stark och söt blir den. Mmmmm, testa!
NÖDVÄNDIGHETER
2 ägg
ca 1 kkp socker (1 1/2 - 2 dl)
5 msk Colemans senapspulver
7 msk matättika (1 msk ättika 24% blandat med 6 msk vatten)
GÖR SÅ HÄR
Blanda socker och senapspulver i en kastrull.
Häll i matättikan och rör runt.
Vispa upp äggen lätt med handvisp så gulan och vitan blandar sig och rör sedan ihop med övriga ingredienser i kastrullen.
Kokas tjockt under omrörning.
Passa noga så det inte kokar för kraftigt. På gränsen mellan sjudning och kokning är bäst, annars vill äggvitan gärna koagulera om den inte är blandad tillräckligt noga med övriga ingredienser.
Häll upp på fin burk och låt svalna.
Förvara i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar