söndag 18 november 2012
Kräftsoppa
Lätt, gott och supersnabbt recept på en soppa som hängt med sen urminnes tid. Ursprungligen från någon arbetskamrat till mamma tror jag, men som sagt det var ju urlänge sedan så minnet kan svika... Mycket god i alla fall så testa gärna. Perfekt som lunch eller varför inte som förrätt till finmiddagen.
4 port
NÖDVÄNDIGHETER
2 stora morötter, grovt rivna
2 msk smör eller margarin
2 msk mjöl
1 l vatten
2 fiskbuljongtärningar
1 burk creme fraiche (fet)
1 paket kräftost 400 g (ej light)
1 paket fryst dill eller ett knippe färsk
1 burk kräftstjärtar i lag av god kvalitet
GÖR SÅ HÄR
Fräs morötterna i smör en liten stund utan att de tar färg.
Strö över mjölet och rör om. Häll på vattnet, lite först och vispa så mjölet löser sig, häll sedan på resten.
I med fiskbuljongen och låt det hela puttra i ca 5 minuter.
Blanda sedan i creme fraiche, kräftost och dill och låt det hela koka ihop.
Sist tar du i kräftstjärtarna. De ska inte koka, bara bli varma.
Smaka av med svartpeppar och eventuellt salt.
Servera omgående så inte kräftstjärtarna blir sega.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jag har gjort något väldigt likt denna och kan inte annat än att hålla med om att det är en riktigt bra soppa!
SvaraRadera