måndag 18 mars 2013

Äpple- och spetskålsallad

En väldigt god sallad är det här och lätt att slänga ihop. Man kan variera mängden pepparrot efter tycke och smak. Jag tar mycket för jag älskar när det blir lite "riv" i det hela. Golden deliciousäpplet ger lite söttma åt det hela. Vill man ha det lite syrligare kan man välja ett granny smithäpple.


























NÖDVÄNDIGHETER
300 g spetskål
1 grönt äpple (jag använde golden delicious)
1-2 msk riven pepparrot på tub
1 dl turkisk yoghurt
1-2 msk majonäs
vitvinsvinäger
salt
svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

Strimla spetskålen fint. Skala äpplet och riv det grovt. Blanda kål och äpple med pepparrot, yoghurt och majonäs. Smaka av med en skvätt vitvinsvinäger, salt och svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...