tisdag 8 januari 2008

GOD FISK UTAN NAMN - OCH BILD

Stackars lilla blogg. Här händer det inte mycket minsann. Men du är inte alldeles bortglömd om du tror det. Idag ska du föräras ett fiskrecept. Ett gott fiskrecept.

Det här receptet har jag hittat i någon tidning någongång. Tror jag. Det är hastigt nedklottrat på en papperslapp och lite svårtytt, men blir lika gott varje gång. Ja, till och med så gott att det inte hann komma med på bild. För när jag hunnit reagera och kommit på att jag kanske borde fota då hade man och barn redan hunnit skyffla in hela härligheten. Bara lite sås och några riskorn återstod, och vem vill ha en bild på en liten såspöl? Inte jag iallafall.

Nej, så ni får klara er utan bild. Använd fantasin och föreställ er inuti huvudet istället. Visst ser det läckert ut?! Det är det också! Med lite bett av sweetchili och gott crunch av grönsakerna är det här en självklar favorit som passar lika bra till ris som till potatis. Håll till godo!

4-6 PORT.

NÖDVÄNDIGHETER
400 g fisk, torsk eller sej till exempel
1-2 vitlöksklyftor (det glömde jag idag men det var gott ändå)
3 paprikor, gärna blandade färger
2 små purjolökar
matfett
2 dl vatten
2 dl grädde, matlagnings, mellan eller vanlig
2 fiskbuljongtärningar
4 msk sweetchili sås
salt

GÖR SÅ HÄR
Hacka vitlöken fint.
Skiva purjon och dela paprikan i lagom stora bitar.
Fräs i lite matfett i en gryta.
Häll på vatten, grädde och sweetchili sås, smula i buljongtärningarna, låt koka upp.
Lägg i fisken och och låt sjuda ca. 5-7 minuter tills fisken blir fast och vit.
Smaka av med salt om det behövs.
Servera med ris eller potatis.

2 kommentarer:

  1. verkar vara supergott. Den där fisken får jag nog tilllaga någon gång.
    anna

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...