måndag 23 mars 2009

FRASIGA FRASVÅFFLOR

Nu närmar sig våffeldagen med stormsteg kära vänner! På onsdag smäller det!
Därför kommer här ett litet recept på smarriga våfflor. Dessa våfflor är frasiga både i varmt och ljummet tillstånd, till skillnad från vissa andra våfflor som gärna "vissnar" 5 minuter efter de har lämmnat järnet.
Jag bakade dem här om dagen så jag vet vad jag talar om! MEN jag glömde att fota... ack, ack, ack.
Så här kommer ett recept utan bild, jag ber så väldigt mycket om ursäkt för det!

8 VÅFFLOR

NÖDVÄNDIGHETER
3,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 dl mjölk
2,5 dl kolsyrat vatten
100 g smör

GÖR SÅ HÄR
Smält smöret och låt det svalna något.
Rör samman vetemjöl, bakpulver och salt och vispa samman med mjölken och smöret till en slät smet. (Använd gärna elvisp, smeten blir ganska tjock.)
Häll i det kolsyrade vattnet och rör tills smeten är jämn och slät igen.
Låt smeten vila i minst 20 minuter.
Grädda våfflorna i våffeljärn tills de är gyllenbruna.
Låt våfflorna svalna på galler.











6 kommentarer:

  1. Nej nu får ni ta och lägga upp nått nytt! :)

    SvaraRadera
  2. Men hallå eller?

    "Rör samman vetemjöl och bakpulver och vispa samman med hälften av mjölken till en slät smet."

    Hur får man 3,5 dl mjöl och 1 dl mjölk att bli en slät smet? Impossible skulle jag vilja påstå.

    Men efter att ha tillsatt resten av vätskan o vispat en massa så ser det okej ut.

    SvaraRadera
  3. Hej Anonym.

    Ja det var i sanning helt omöjligt. Jag provade alldeles nyss. Ska genast ta yster i örat och säga till henne att ändra i receptet. Såg att hon dessutom glömt säga när man ska hälla i saltet. Ungdomen idag...

    Tur du var en klok människa som fortsatte vispa och inte gav upp när det tjockade till sig för de blev faktiskt väldigt goda, och frasiga, till sist.

    Med vänlig hälsning
    Syster

    SvaraRadera
  4. varför bakpulver inget som ska jäsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bakpulvret gör så att våfflorna reser sig och blir högre och fluffigare. :)

      Radera
  5. Jag måste kommentera det här och skriva att det var tamejsjutton det bästa våffelsmetsrecept jag någonsin provat i ett våffeljärn med (hen förbjude) TEFLON! Tidigare disktraseliknande våfflor blir magiskt frasiga! Hurra!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...