torsdag 12 mars 2009
SPENAT, FETA OCH TOMATPAJ
4-6 PORT
UGN 225°
NÖDVÄNDIGHETER
PAJDEG
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 g rumsvarmt smör eller margarin
2-3 msk iskallt vatten
FYLLNING
ca 350 g spenat
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
1/2 grönsaksbujongtärning
ca 10 soltorkade tomater
1 burk marinerad fetaost (ca 150 g)
ca 2 riven ost
3 ägg
3 dl matlagningsgräde
salt
svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
Blanda ihop pajdegen.
Tryck ut den i en pajform, nagga med gaffel och förgrädda i ugn i 10 min på 225° (jag vet att det alltid sägs att den ska "vila" i kylen en halvtimma, men hallå, vem orkar vänta på det...?).
Skiva rödlöken och hacka vitlöken.
Fräs tillsammans med spenaten i olivolja i stekpanna.
Smula över den halva grösaksbuljongtärningen och ta några drag med pepparkvarnen.
Rör om.
Strimla tomaterna och tillsätt till spenatröran.
(Stäng av plattan och ta av stekpannan.)
Häll av oljan från fetaosten och rör i även den (men släng för all del inte oljan, den kan man ha till salladsdressing eller något annat).
Lägg blandningen i pajskalet.
Vispa ihop äggen, grädden, salt och peppar.
Häll över blandningen och strö över osten.
grädda ca 30 min i 225°.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Låter jättegott! Verkligen fina bilder också! Mvh Anna
SvaraRadera