Därför kommer här ett litet recept på smarriga våfflor. Dessa våfflor är frasiga både i varmt och ljummet tillstånd, till skillnad från vissa andra våfflor som gärna "vissnar" 5 minuter efter de har lämmnat järnet.
Jag bakade dem här om dagen så jag vet vad jag talar om! MEN jag glömde att fota... ack, ack, ack.
Så här kommer ett recept utan bild, jag ber så väldigt mycket om ursäkt för det!
8 VÅFFLOR
NÖDVÄNDIGHETER
3,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 dl mjölk
2,5 dl kolsyrat vatten
100 g smör
GÖR SÅ HÄR
Smält smöret och låt det svalna något.
Rör samman vetemjöl, bakpulver och salt och vispa samman med mjölken och smöret till en slät smet. (Använd gärna elvisp, smeten blir ganska tjock.)
Häll i det kolsyrade vattnet och rör tills smeten är jämn och slät igen.
Låt smeten vila i minst 20 minuter.
Grädda våfflorna i våffeljärn tills de är gyllenbruna.
Låt våfflorna svalna på galler.