Här kommer ett recept på helt makalösa knäckebröd! Fabulöst goda och tokenkla att slänga ihop. Knäckebröd är ju annars ett vackert litet halvdags projekt med värkande rygg och rökdimma i hela köket som resultat ( för jag lyckas alltid bränna minst två plåtar...). Sen är det klart att de kakorna man inte bränner blir o så goda, men man orkar inte med mycket mer den dagen.
Hur som haver, det jag försöker att säga är att detta är ett enkelt och snabbt recept på knäckebröd!!! (Nu bör alla knäckebrödsbakälskare jubla av lycka).
Jag har fått receptet av Saras söta mamma, men har som vanligt ändrat om lite. Dock inte i ingredienslistan denna gång. Jag har bara justerat lite i proportionerna lite grann så jag tycker att det blir fint för ett bakplåtspapper.
Värt att nämna är att man får passa lite på de små liven när de väl är i ugnen. I alla fall om man har en oberäknelig ugn som jag, bara ett litet tips!
Så här kommer det, det lovordade knäckebröds receptet. Håll till godo!
UGN 150°
NÖDVÄNDIGHETER
3 dl dinkelmjöl fullkorn
1 1/2 dl sesamfrön
3/4 dl linfön
1 1/2 dl solrosfrön
1/2 dl raps- eller solrosolja
1-2 krm salt
3 dl kokt varmt vatten
GÖR SÅ HÄR
Rör om och bred/tryck ut den lösa degen på ett bakplåtspapper.
Nagga och skåra rutor. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-50 min.
Ser gott ut. Jag har aldrig bakat knäckebröd, kanske borde testa :) Trevlig helg!
SvaraRadera