söndag 24 mars 2013

Frittata med sparris och skinka

Snabbt och lätt är det att slänga ihop denna frittatan till lunchen, brunchen, buffén eller kanske efter träningen. Dessutom är den både LCHFvänlig, gluten- och laktosfri (om man använder vällagrad ost) och kan lätt göras vegetarisk. Borde passa de flesta helt enkelt!
  



















4 PORT

UGN 175°

NÖDVÄNDIGHETER
200 g fryst grön sparris
130 g rökt skinka
130 g riven smakrik ost
6 ägg
1 msk majonäs
1 tsk dijonsenap
2 msk hackad basilika
salt
svartpeppar

GÖR SÅ HÄR
Förväll den frysta sparrisen som hastigast i lättsaltat vatten, det ska bara koka upp. Strimmla skinkan. Lägg sparris, skinka och riven ost i den ordningen i en smord form. Vispa samman ägg, majonäs, dijonsenap och basilika och häll detta över sparrisen, skinkan och osten. Smaka av med salt och peppar. Tänk på att både skinkan och osten ger sälta!
Grädda i ugnen i ca 30 minuter. Klart!

1 kommentar:

  1. Surfade mig hit en aning av misstag, men du har någon superfin
    blogg här! Fortsätt med det fina arbetet!
    Tack för det här!

    Feel free to surf to my web-site ... theenemy.dk

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...