onsdag 29 augusti 2007

FRANSK CITRONKAKA



NÖDVÄNDIGHETER
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
2 msk socker
150 g smör
2 msk iskallt vatten

Fyllning:
3 ägg
3 dl siktat florsocker
Saften av 1 och 1/2 citron
112g smör

GÖR SÅ HÄR
Blanda vetemjöl, socker, smör och iskallt vatten. Tryck ut degen i en pajform. Nagga och förgrädda i mitten av ugnen i 10 min, 200°.
Vispa sönder äggen. Blanda äggen med det siktade florsockret, citronsaften och det smälta smöret. Häll blandningen i pajskalet. Grädda mitt i ugnen i 15-20 min i 225°.
Servera med varma hallon och/eller vispad grädde.

3 kommentarer:

  1. 112 gram smör? Hur kom ni fram till just den siffran?

    SvaraRadera
    Svar
    1. He he he... ja det kan man undra... Det är noga uträknat på grammet, eller inte... Tror nog snarare att det är ett skrivfel. Ska kolla detta med receptmakerskan fröken Yster.

      /Syster

      Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...