onsdag 19 september 2007

INGRID I NORRKÖPINGS ÄPPELKAKA

Storyn bakom detta receptet kommer lite senare. Just nu måste jag till jobbet. Men prova äppelkakan ändå för den är görgod. Och det blir en heeel långpanna med godhet också, så man kan njuta riktigt länge!


UGN
175° ca 30 minuter

NÖDVÄNDIGHETER
4 ägg
4 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk vaniljsocker
200 g margarin
2 dl mjölk
äpplen
kanel
socker

GÖR SÅ HÄR
Börja förslagsvis med att skala och klyfta äpplena så det är gjort innan du börjar med smeten.
Hur mycket äpplen du vill ha är upp till dig. Men räkna med åtminstonde 4-5 stycken.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda i en annan skål mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Smält margarinet i en kastrull, häll på mjölken och låt koka upp. Svalna sedan av lite.
Blanda växelvis mjölblandningen och vätskan med äggvispet.
Blanda kanel och strösocker i en skål.
Doppa äppelklyftorna i socker/kanelblandningen.
Smörj kanterna på en långpanna och lägg ett bakplåtspapper i botten.
Häll smeten i långpannan.
Lägg äppelklyftorna ner i smeten i ett fint eller ofint mönster.
Dofta över kakan med lite av socker/kanelblandningen som förhoppningsvis blivit över.
Grädda i mitten av ugnen, 175° ca 30 minuter tills kakan känns torr när du sticker i den.
Ätes med fördel tillsammans med vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...