NÖDVÄNDIGHETER
2 små rödlökar
2 vitlöksklyftor
2 1/2 dl crème fraiche
2 dl majonnäs
2 burkar mixcaviar à 80 g styck
3 fp 5minuterssill à 420 g styck
1 knippa dill
Svartpeppar och ev. salt
GÖR SÅ HÄR
Rör ihop crème fraiche och majonnäs i en bunke.
Finhacka rödlöken och tillsätt den tillsammans med pressade eller finhackade vitlöksklyftor. Rör om.
Skär den avrunna sillen i lagom stora bitar och rör ner den tillsammans med caviaren.
Till sist tillsätt finhackad dill, blanda om och smaka av med peppar och eventuellt lite salt.
Häll upp på fin burk och förvara i kylskåp.
Låt gärna sillen stå och "dra" en eller ett par dagar innan servering så smakerna hinner blanda sig.
Bästa sillen jag har serverat,alltid lika uppskattad.
SvaraRaderaHållbarhet ?
SvaraRaderaHeia .Bruker du vanlig salt sild, som også kan brukes til sursild?
SvaraRaderaSååååå god! Allas favorit numera!
SvaraRaderaHar gjort något liknande i många år men kallar det för mormors herrgårdssill, har i stenbitsrom, annars lika
SvaraRadera