söndag 17 juni 2012

MAMMAS RABARBERKAKA

























EN LÅNGPANNA

UGN 200°

NÖDVÄNDIGHETER
300 g smält smör
5 dl socker
4 ägg
2 msk vaniljsocker
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
5 dl tärnad rabarber


GÖR SÅ HÄR
Smöra och bröa en långpanna. Rör med elvisp ihop smält smör, socker, ägg, vaniljsocker, mjöl, bakpulver och kardemumma. Häll smeten i långpannan och fördela den jämt. Strö de tärnade rabarberna ovanpå smeten. Grädda i 200° i ca 40 minuter. Servera kakan som den är eller med vaniljsås eller glass.

2 kommentarer:

  1. Rabarber är väldigt god och mammas rabarberkaka ser så god ut!

    SvaraRadera
  2. Jättegod rabarberkaka,kan verkligen rekommenderas den tog slut väldigt fort !!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...