söndag 21 oktober 2012

Äpple- och plommonkompott

 























1 BURK

NÖDVÄNDIGHETER
5 små svenska syrliga äpplen
2 stora plommon (röda eller blå)
½ msk vatten
3 msk strösocker
1 msk hemmavaniljsocker
1 liten bit ingefära
½ kanelstång
ca 20 st kardemummakärnor
1 msk calvados

GÖR SÅ HÄR
Skala och tärna äpplena grovt. Tärna plommonen men låt skalet vara kvar, färgen blir så mycket vackrare då! Koka upp frukt, vatten, kryddor och socker ("hemmavaniljsocker" är strösocker som legat tillsammans med urskrapad vaniljstång. Perfekt att göra när man använt vaniljstång!). Låt koka i 10 min. Tillsätt calvados och koka ytterligare 10 min. Låt svalna av och plocka bort kryddorna och häll upp på burk. 
Mums att servera till en crème brulee såhär på hösten eller, hör och häpna, svamprisotto.

1 kommentar:

  1. Jag fick nyss massor med äpplen!www.sportochspelkocken.se

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...