1 BURK
NÖDVÄNDIGHETER
5 små
svenska syrliga äpplen
2 stora
plommon (röda eller blå)
½ msk vatten
3 msk
strösocker
1 msk hemmavaniljsocker
1 liten bit
ingefära
½ kanelstång
ca 20 st
kardemummakärnor
1 msk
calvados
GÖR SÅ HÄR
Skala och tärna äpplena grovt. Tärna plommonen men låt skalet vara kvar, färgen blir så mycket vackrare då! Koka upp frukt, vatten, kryddor och socker ("hemmavaniljsocker" är strösocker som legat tillsammans med urskrapad vaniljstång. Perfekt att göra när man använt vaniljstång!). Låt koka i 10 min. Tillsätt calvados och koka ytterligare 10 min. Låt svalna av och plocka bort kryddorna och häll upp på burk.
Mums att servera till en crème brulee såhär på hösten eller, hör och häpna, svamprisotto.
Jag fick nyss massor med äpplen!www.sportochspelkocken.se
SvaraRadera