fredag 5 oktober 2012

Blomkålssoppa


























NÖDVÄNDIGHETER
1 blomkålshuvud, ca 900 g
4 morötter
4 potatisar
4 scharlottenlökar
2 vitlöksklyftor
3/4 msk dillfrö
2 msk smör och rapsolja
1 l vatten
4 buljongtärningar, grönsak
1/4 citron, saften
1 dl vispgrädde
150 g parmesan
vitpeppar
salt
hackad persilja

GÖR SÅ HÄR
Skala morötter och potatis och skär i mindre bitar. Bryt blomkålen i mindre buketter och skölj dessa.
Hacka scharlottenlöken och pressa eller hacka vitlöken. Fräs lök, vitlök och dillfrö i smör och rapsolja. Tillsätt morot och potatis och låt detta fräsa tillsammans en stund under lock.
Tillsätt vatten, buljongtärningar och blomkålen. Låt koka under lock tills allt är mjukt.
Mixa soppan slät med stavmixer. Rör ner vispgrädde och riven parmesan. Smaka av med citronsaft, vitpeppar och salt.
Toppa med hackad persilja och lite riven parmesan.


1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...