5-6 PORT
INGREDIENSER
KÖTTBULLAR
500 g
köttfärs
1 gullök
2 msk hackad
persilja
grill och
köttkrydda
svartpeppar
1 nypa socker
1 nypa salt
1 ägg
3 msk smulat
havregryn
1 dl
parmesan
SÅS
2 msk
olivolja
3 vitlöksklyftor
1 torkad
chili
400 g
krossade tomater
2 msk
tomatpuré
1 nypa salt
1 nypa socker
½ grönsaksbuljongtärning
1 kruka basilika
GÖR SÅ HÄR
Hacka löken fint. Blanda med finhackad persilja, kyddor, socker, smulat havregryn och ägg. Låt sedan blandningen stå och dra ett tag och gör under tiden såsen.
Skala och krossa vitlöken och dela chilin i tre delar. Fräs dessa i olivoljan på låg värme under lock tills de blir gyllene. Ta upp vitlök och chili ur oljan och släng dessa. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, socker, salt, grönsaksbuljong och hackad basilika till oljan och låt såsen puttra på svag värme under lock i ca 20 minuter.
Riv parmesanen fint och blanda ner i lökröran. Blanda köttfärsen med lök- och parmesanröran. Stek en liten bit av färsen för att smaka av sälta och kryddning.
Rulla bollar av färsen och stek dessa i smör och rapsolja i stekpanna. Häll sedan över tomatsåsen över de färdiga köttbullarna och låt detta puttra i några minuter.
Servera med pasta eller ugnsrostad potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar