torsdag 8 mars 2012
KOKOSTOSCAKAKA MED CHOKLADBOTTEN
Man får passa tänderna när man äter den här kakan för den är söt som... socker tänkte jag säga, och det är den ju förvisso, men också försvinnande god med sin chokladiga lite lätt kladdiga botten och sitt knapriga toscatäcke. Mmmm... du kommer inte ångra dig om du prövar.
1 LÅNGPANNA
NÖDVÄNDIGHETER
KAKA
4 ägg
6 dl strösocker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
180 g smält smör
GLASYR
1 påse (200g) kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1.5 dl vispgrädde
75 g smör
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 200 °
Klä en långpanna med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ihop de torra ingredienserna till kakan i en separat skål och rör sedan ner dem i äggvispet tillsammans med det smälta smöret.
Bred ut i långpannan och grädda mitt i ugnen 12-15 minuter.
Under tiden kakan gräddas gör du glasyren.
Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt sjuda försiktigt i ca 5 minuter.
Tag ut kakan från ugnen och bred på glasyren. Grädda ytterligare 10 minuter tills den fått fin gyllenbrun färg. Tag ut kakan och låt den svalna. Sedan kan du skära den i lagom stora bitar (och vad som är lagom är ju helt upp till dig själv :-) ) med en vass kniv. Sedan är det bara att mumsa på!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Åh, ser och låter väldigt gott!
SvaraRaderaÄR väldigt gott... och sött. Men ska man ändå äta något onyttigt så kan man ju lika gärna göra det ordentligt, eller hur. :-)
Radera