söndag 18 mars 2012

PASTA ARRIBBIATA

Detta är en rätt som må verka anspråkslös i all sin enkelhet, och må så vara, men ack så gott! För ett lyckat resultat bör man dock använda sig av krossade tomater av riktigt god kvalitet. Jag använder mig av MUTTI krossade naturella tomater.



















CA 4 PORT


NÖDVÄNDIGHETER
1 dl olivolja
3-4 st små vitlöksklyftor, hela
1 st stor torkad chili eller 2 st små
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1/2 grönskasbuljongtärning
en nypa salt
en nypa socker
100 g smör
3-4 msk små kapris
1-2 msk hackad persilja, fryst eller färsk
500 g penne eller fusilli
riven pecorino eller parmesan och ruccola till servering

GÖR SÅ HÄR
Skala vitlöksklyftorna och krossa dem lätt. Dela chilin i tre delar, eller krossa dem lätt om du använder små chilis. Mät upp olivoljan i en kastrull och bryn viltöken och chilin långsamt under lock tills vitlöken är gyllenbrun. Ta sedan upp vitlöken och chilin ur oljan och kasta dessa.
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, grönsaksbuljongtärning, salt och socker. Låt småputtra under lock i 20 minuter.
Hacka kaprisen lätt. Tillsätt smöret, kaprisen och persiljan till tomatsåsen och rör om tills smöret smält ner.
Koka pastan al dente. Häll av pastan och blanda denna med såsen.
Servera med nyriven pecorino eller parmesan samt lite ruccola.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...