Kött är verkligen inte min hemmaplan... jag vet egentligen inte riktigt varför, men kyckling och fisk e mycket mer avdramatiserat på något vis. Den här idén har jag dock velat testa ett tag och idag tog jag mig modet att försöka. Resultatet blev en smarrig söndagsmiddag och insikt om att en liten köttbit kanske inte är så mycket att vara rädd för trotts allt...
Jag serverade härligheten med ugnsrostad potatis och sallad.
5 PORT
NÖDVÄNDIGHETER
10 skivor lövbiff
400 gram färskost
100 gram ruccola
3-4 dl förvällda trattkantareller
1-2 tsk dijonsenap
1-2 tsk pressad citron
peppar
salt
några råa spaghetti
smör att steka i
2,5 dl mellangrädde
1-2 tsk soja
GÖR SÅ HÄR
Fräs trattkantarellerna i smör, salta och peppra. Hacka trattarna i något mindre bitar. Skölj och hacka ruccolan. Rör ihop trattarna och ruccolan med färskosten, dijonsenap, citronsaft, salt och peppar.
Banka ut köttet till tunna skivor. Salta och peppra på båda sidorna och bryn dem snabbt i en panna med smör.
Lägg en ordentlig klick röra på varje lövbiff, rulla ihop och fäst med en bit rå spaghetti. Fräs på ruladerna snabbt i smör, häll sedan på grädde och soja och låt puttra i några minuter.
Det ser toppengott ut! Fyllda lövbiffar är verkligen smart. OM jag frostar av frysen finns en chans att hitta något paket trattisar som smugit sig undan. Hoppas!!!
SvaraRadera