torsdag 10 maj 2012

PAD THAI MED KYCKLING

Jag verkligen älskar Pad Thai. Det är helt otroligt hur något som ser så simpelt ut kan vara så gott! Tanken att prova på att tillaga denna delikata rätt har legat och grott i mitt huvud ett bra tag, ett så bra tag att det var lite fara på taket att den nästan skulle ruttna... Men idag har jag då äntligen testat! Detta efter att ha kikat runt och samlat lite inspiration från flera olika Pad Thai recept. Så här kommer alltså mitt eget.




















2 STORA PORTIONER

NÖDVÄNDIGHETER
1/2 paket breda risnudlar
1 kycklingbröst filé
150 gram vitkål
1 burk böngroddar
4 st vårlökar
1 ägg
1 st tamarindfrukt
1-2 st scharlottenlökar
2 st vitlöksklyftor
1/2 tsk torkad hackad chilipeppar
2-3 msk rapsolja
4 tsk fisksås
1/2 msk farinsocker
vitpeppar
1 näve torrostade jordnötter, hackade
2 citronklyftor
Soja

GÖR SÅ HÄR
Lägg risnudlarna i blöt i rumstempererat vatten, de ska ligga i blöt i ca 10 minuter. Skär kycklingen i skivor. Skölj och häll av böngroddarna. Hacka scharlottenlök och vitlök. Strimla vitkålen och vårlöken. Hetta upp oljan i en wokpanna eller en stor gryta, det ska vara ordentligt varmt.
Fräs kycklingen med lite salt tills den blir vit. Tillsätt scharlottenlök och vitlök. Fräs. Tillsätt vitkålen, bönroddarna (spara lite till servering) och vårlöken (spara lite till servering). Fräs. Krama ur nudlarna och fräs dessa med kycklingen och grönsakerna hastigt.
Skala, kärna ur och hacka tamarindfrukten. Tillsätt tamarind, chili, fisksås, farinsocker och några kvarntag vitpeppar till nudlarna och rör om. Flytta nudlarna något åt sidan och knäck i ägget. Scrambla ägget tills det nästan är färdigt och rör ner detta i nudlarna.
Rör ned de återstående böngroddarna innan servering.
Servera med hackade jordnötter, citron, vårlök och soja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...