tisdag 1 maj 2012
PESTOBAKAD LAX MED RÅSTEKT POTATIS OCH CITRONSPARRIS
4 PORT
UGN 180°
NÖDVÄNDIGHETER
4 portionsbitar lax
2 dl créme fraiche
6-8 msk grön pesto
4-6 msk pinjenötter
8-10 potatisar
1 förpackning fryst grön sparris eller ett knippe färsk
1/2 citron, saften
En nypa socker
Vitpeppar, nymald
Flingsalt
Smör till stekning
Rapsolja till stekning
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 180°. Smörj en ugnsfast form med lite smör och lägg i laxbitarna med skinnsidan nedåt. Salta och peppra fisken lätt. Blanda ihop créme fraiche och pesto och smaka av med salt och peppar. Bred pestoröran över fisken och ställ in mitt i ugnen i 20 minuter.
Torrosta pinjenötterna tills de blir gyllene och lägg dem åt sidan för att strö över fisken när denna är klar.
Tvätta och skiva potatisen och råstek den i ca två omgångar i smör och rapsolja tills den får fin färg och har lite tuggmotstånd. Salta och peppra. När potatisen är färdig steker du sparrisen snabbt i smör på hög värme, strö över lite socker och salt och pressa över citronen när sparrisen är färdigstekt.
Ta ut fisken ur ugnen och strö över de rostade pinjenötterna. Servera med potatisen och sparris.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Kan man ersätta med vanligt kokt potatis?
SvaraRaderaHej Faiza!
RaderaDet blir ju lite annan smak men säkert jättegott det också,