söndag 13 maj 2012

PIZZA LCHF/GLUTENFRI


I fredags blev det sedvanlig fredagspizza. Eller sedvanlig och sedvanlig. Vi kör ju fredagstacos också, och fredagspasta och fredagshamburgare... men emellanåt blir det alltså fredagspizza.

Maken gjorde en kanondeg som blev perfekta pizzabottnar, men jag testade också något nytt, pizzabotten utan mjöl. Ett recept som jag hittade hos Åse på 56 kilo och som jag bara var tvungen att testa.

Helt ok smak lyder min dom. Det smakar ju inte samma som pizzabotten gjord på vetemjöl men var ändå god och ett bra alternativ om man vill eller behöver undvika mjöl. Tänk bara på att försöka få den så tunn som det bara gå så den blir lite "knaprig". Då är den allra godast tycker jag.























1 PLÅT
225°

NÖDVÄNDIGHETER
5 dl mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl vatten
1 ägg
2 dl riven ost

GÖR SÅ HÄR
Blanda alla ingredienser och låt svälla ca. 10 minuter.
Smeta ut degen på bakpappersklädd plåt. Jag tycker det gick lättast när jag vätte
händerna med vatten, då fastnade inte degen på fingrarna så väldigt.
Grädda i 225° ca. 10 minuter tag sedan ut den och lägg på valfri fyllning och baka
färdigt i ugn tills osten smält och pizzan fått fin färg.

1 kommentar:

  1. Ett tips på väldigt intressanta böcker jag precis plöjt igenom och lärt mig massor som faktiskt alla borde läsa och lära.
    http://gluten-celiaki.blogspot.se

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...