Med inspiration från ICAs underbara Buffé-tidning blev lunchen idag en bondsallad. Mycket trevligt nu när det är sommar och grönsakerna är som godast!
CA 4 PORT
NÖDVÄNDIGHETER
SALLAD
2 paket bacon
4 skivor lantbröd
4 ägg
250 g vaxbönor
2 gula tomater
2 röda tomater
1 liten rödlök
50 g blandad sommarsallad
1 näve färska basilikablad
DRESSING
3/4 dl olivolja
2 tsk dijonsenap
1 liten finriven vitlöksklyfta
1/2 pressad citron
1 tsk vit balsamvinäger
1/2-1 tsk flytande honung
vitpeppar
salt
GÖR SÅ HÄR
Knaperstek baconen, låt dem svalna något och bryt dem i lagom stora bitar. Skär brödet i bitar och rosta dem i stekpannan i lite av baconfettet. Koka och klyfta äggen. Koka vaxbönorna några minuter i saltat vatten, häll av dem och låt en klick smör smälta med bönorna, dela dem sedan på hälften. Klyfta tomaterna, skiva rödlöken, riv basilkan och salladen grovt. Blanda allt i en stor skål.
Blanda alla igredienser till dressingen och rör eller skaka den väl. Smaka av med salt och peppar.
Servera bondsalladen tillsammans med dressingen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar