söndag 1 juli 2012

DINKEL-OCH VALNÖTSSCONES

Lördag morgon och total torka i skåpen här hemma med avseende på frukostmat. Det fick bli scones. Helt enkelt för att det var den snabbaste lösningen på problemet jag kunde komma på. Jag brukar göra mina scones i bullform istället för den klassiska kakformen. Det ser, enligt mig, trevligare ut och man kan dela bullarna på mitten, vilket faller mig i smaken. Dessa scones med siktat dinkelmjöl och valnötter smakar förträffligt!
























6 ST STORA BULLAR


UGN 200°


NÖDVÄNDIGHETER
4 dl dinkelmjöl
1 dl hackade valnötskärnor
3/4 msk bakpulver
1/4 tsk salt, lite drygt
1 nypa socker
50 g smör
2 dl turkisk yoghurt
1 msk mannagryn


GÖR SÅ HÄR
Ta fram smöret ur kylen så det blir rumstempererat. Blanda alla de torra ingredienserna utom mannagrynen. Tärna i smöret och jobba ihop till en grynig massa. Tillsätt yoghurten och arbeta ihop till en deg. Forma till sex stycken "runda" bullar. Lägg dessa på en bakplåtspappersklädd plåt och strö lite mannagryn på toppen av varje bulle. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter

1 kommentar:

  1. Valnötter är så gott i bröd!

    http://bakasockerfritt.blogg.se/

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...