lördag 28 juli 2012
Krämig sallad med kronärtskocka, haricots verts och soltorkad tomat
Denna krämiga sallad testade vi till grillen i veckan. Enkel, jättegod, matig, mättande och lite annorlunda... Vad mer kan man begära?!
6 PORT.
NÖDVÄNDIGHETER
1 burk konserverade kronärtskockshjärtan ca. 400 g
250 g haricot verts
1 silverlök eller två mindre knipplökar
1 vitlöksklyfta
2 dl smetana eller fet creme fraiche
drygt 2 msk crème av soltorkade tomater
salt, svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
Häll av kronärtskockorna och låt dem rinna av, dela dem i mindre bitar.
Koka haricots vertsen precis mjuka i saltat vatten. Häll av dem och spola dem med
kallt vatten tills de svalnat. Låt rinna av. Skala och hacka lök och vitlök fint.
Rör ihop smetana med tomatcrèmen. Blanda i kronärtskocka, haricots verts, lök och vitlök.
Salta och peppra efter behag. Gott till t.ex. grillbuffén.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Den ser jättegod ut!
SvaraRadera