I går gjorde jag den här goda fläskfilén och stekte den i ugnen för det var inte något direkt mysigt grillväder ute (blåst och blötsnö.) Annars tror jag att den vinner på att kolgrillas för att få fram ännu mer röksmak än vad bara chipotlepastan ger, men att grilla eller steka i panna går naturligtvis också bra om nöden så kräver. ;-)
MARINAD TILL CA 1KG KÖTT
NÖDVÄNDIGHETER
1 dl rapsolja
3 tsk Santa Maria chipotlepasta hot (finns vid texmexsortimentet i butiken)
1 stor eller 2 mindre pressade vitlöksklyftor
1 msk soya
1 tsk paprikapulver
1 msk balsamvinäger
1 msk flytande honung
salt och peppar
GÖR SÅ HÄR
Blanda ihop ingredienserna till marinaden.
Skiva köttet och lägg det i marinaden.
Ha det gärna i dubbla plastpåsar som du försluter, då går det lätt att vända runt köttet så allt blir täckt.
Låt köttet ligga och dra i marinaden önskad tid. Gärna över natten.
Stek/grilla köttet valfri tid och på valfritt sätt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar