tisdag 10 april 2012
KÖTTFÄRSSÅS man tager vad man haver
Påsklov i huset och riktigt aprilväder i bemärkelsen regnigt och kallt så här håller sig alla inne inklusive katten. Snart väntar fint besök och god fika i form av världens godaste chokladtårta och innan dess har vi grundat med spagetti och köttfärssås dagen till ära. ;-)
Det blev köttfärssås enligt formlen "man tager vad man haver" som så ofta här hemma och idag innehöll den följande:
MÅNGA PORTIONER
NÖDVÄNDIGHETER
800 g blandfärs
2 gula lökar
2 stora vitlöksklyftor
1 morot
1 burk finkrossade tomater (av märke MUTTI - allra godaste burktomaterna.)
1 dl vatten
1 tsk chipotlepasta (märker ni att jag har en lätt "obsession" på chipotlepasta just nu måhända? ;-))
1 skvätt chilisås
1 skvätt ketchup
1 skvätt soya
1 1/2 buljongtärning
salt och peppar
Valfri krydda t.ex. basilika eller oregano
1/2 burk creme fraiche
1/2 dl grädde
GÖR SÅ HÄR
Finhacka löken och fräs i smör. Tillsätt köttfärsen och bryn den också.
I med två rivna vitlöksklyftor, salta och peppra och bryn lite till.
Finriv moroten och blanda i tillsammans med krossade tomater, vatten, chipotlepasta, chilisås, ketchup, soya, buljong och kryddor. Låt puttra på medelvärme en god stund.
Tillsätt creme fraiche och grädde. Smaka av om det eventuellt behövs lite mer kryddning och koka sedan ihop en stund.
Servera med nykokt pasta och riven parmesanost.
Funkar fint vilken tisdag som helst. :-)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar