Här snackar vi enkelt bröd! Bara att röra ihop, jäsa, stjälpa ut, platta till och grädda. Ja visst! Detta brödet jäser bara en gång, men i två hela timmar. Kan ju tyckas låta obekvämt länge, men det är ganska finurligt om man har lite annat att stå i... och det har man ju lite allt som oftast.
CA 15 ST
UGN 250°
NÖDVÄNDIGHETER
25 g jäst
6 dl fingervarmt vatten
2 tsk salt
1 msk honung
1 dl krossat linfrö
12-13 dl vetemjöl
sesamfrö
GÖR SÅ HÄR
Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Använder du torrjäst blanda denna i lite av mjölet och värm vattnet något varmare. Tillsätt salt, honung, linfrö och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Strö lite mjöl över degen, täck med bakduk och låt jäsa i två timmar.
Smörj en långpanna med lite olja. Stjälp ut degen på långpannan och platta till den något, men tryck inte ur för mycket av luften ur degen. Skåra brödet i ca 15 rutor. Pensla med lite vatten och strö över sesamfrö. Grädda mitt i ugnen i 15-18 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar