fredag 20 april 2012
KRÄMIG TOMATSOPPA MED STING
4-6 PORT
NÖDVÄNDIGHETER
2 msk olivolja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 bit torkad chili med kärnor
1-2 msk färsk timjan
1 pkt fryst basilika (30 g) eller en kruka färsk
4-6 soltorkade tomater
2-3 nypor socker
1 skvätt vitvinsvinäger
3 buljongtärningar, höns eller grönsaks (jag använde 2 höns och 1 grönsaks)
1-2 msk tomatpuré
2 burkar hela tomater av god kvalitet
1 burk krossade tomater av god kvalitet
3 dl vatten
2,5 dl grädde (jag använde mellangrädde)
nymald svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
Hacka lök, vitlök, chili, örter och soltorkade tomater. Fräs löken tillsammans med örterna, chilin, de soltorkade tomaterna och några nypor socker i olivoljan på låg värme under lock. Tillsätt en skvätt vitvinsvinäger, de konserverade tomaterna, tomatpurén, vatten och buljongtärningar. Låt puttra i ca 20 minuter. Mixa sedan soppan med stavmixer tills den blir slät. Tillsätt grädden och smaka av med nymald svartpeppar och eventuellt salt.
Servera med lite smulad fetaost, ruccola och ett gott bröd.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Din soppa ser så god ut och gott med sting!
SvaraRadera