måndag 9 april 2012

PASSIONSFRUKTSSORBET MED KESELLA

Den här efterrätten testade vi på påskafton. En mycket fräsch och svalkande sak som jag kan tänka skulle passa utmärkt en varm sommardag.

























6 PORT

NÖDVÄNDIGHETER
8 passionsfrukter
1 dl gelésocker
1 dl vatten
2 burkar vaniljkesella
färska jordgubbar
100 g mörk choklad

GÖR SÅ HÄR
Dela och gröp ur passionsfrukterna. Blanda vatten och socker i en kastrull och koka upp. Ta bort kastrullen från värmen så fort det kokar upp. Rör om och se till att allt socker har löst sig.
Tillsätt passionsfrukten till sockerlagen. Sila vätskan och spara kärnorna. Låt sockerlagen svalna något och tillsätt kesellan. Häll upp i fina glas och ställ in i frysen och låt stå ca 1-2 timmar.
Smält chokladen i vattenbad. Häll den smälta chokladen i en sprits eller i en plastpåse som tål värme. Spritsa figurer efter eget tycke och smak på bakplåtspapper och låt dessa stelna i kylen.
Garnera med färska jordgubbar, en klick av passionsfruktskärnorna och chokladdekorationen.

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...