söndag 9 januari 2011

Drömsill

Detta blir en STOR sats av den absolut godaste sillen man kan göra. Hela familjens (och den utökade familjens) förstahandsval till jul, påsk och alla andra tillfällen då man kan tänkas äta sill. Typ året om alltså... :-) Anledningen till den stora satsen är att det tar slut alldeles för fort annars. Är man ett mindre hushåll eller inte äter så mycket sill kan man naturligtvis halvera eller göra 1/3 av satsen eller så. Men varning, får man bara smak på den går det åt fortare än man kan tro...



NÖDVÄNDIGHETER
2 små rödlökar
2 vitlöksklyftor
2 1/2 dl crème fraiche
2 dl majonnäs
2 burkar mixcaviar à 80 g styck
3 fp 5minuterssill à 420 g styck
1 knippa dill
Svartpeppar och ev. salt

GÖR SÅ HÄR
Rör ihop crème fraiche och majonnäs i en bunke.
Finhacka rödlöken och tillsätt den tillsammans med pressade eller finhackade vitlöksklyftor. Rör om.
Skär den avrunna sillen i lagom stora bitar och rör ner den tillsammans med caviaren.
Till sist tillsätt finhackad dill, blanda om och smaka av med peppar och eventuellt lite salt.
Häll upp på fin burk och förvara i kylskåp.
Låt gärna sillen stå och "dra" en eller ett par dagar innan servering så smakerna hinner blanda sig.

5 kommentarer:

  1. Bästa sillen jag har serverat,alltid lika uppskattad.

    SvaraRadera
  2. Heia .Bruker du vanlig salt sild, som også kan brukes til sursild?

    SvaraRadera
  3. Sååååå god! Allas favorit numera!

    SvaraRadera
  4. Har gjort något liknande i många år men kallar det för mormors herrgårdssill, har i stenbitsrom, annars lika

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...