tisdag 31 juli 2012

Pettsons vinbärskaka


Ursprunget till den här somriga kakan kommer från en gammal pyssel/aktivitetsbok med Pettson och Findus som huvudpersoner, därav namnet. Väl tummat, ändrat, använt och avsmakat åtskilliga gånger, så kan jag verkligen rekommendera det å det varmaste.

Det hör liksom sommaren till när vinbären hänger klarröda på busken att man måste baka den här kakan så igår gjorde vi det igen... och den är redan slut. Till sista smulan uppäten, tillsammans med vaniljvisp denna gång. Annars går det lika bra med vaniljglass, eller grädde med lite vaniljsocker. Varför inte prova alla tre varianterna? Man kan väl aldrig få för mycket av det goda?! ;-)


























UGN 190°

NÖDVÄNDIGHETER
2,5 dl socker
2 ägg
75 g smält smör
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl röda vinbär

GÖR SÅ HÄR
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör i resten av ingredienserna och häll smeten i en smord och
bröad form med löstagbar kant. Strö vinbären ovanpå smeten.
Grädda kakan i 190° 20-30 minuter.
Kakan ska vara lite kladdig och seg så grädda inte för länge.

2 kommentarer:

  1. detta är den godaste kakan jag har ätit i hela min likvstid här på jorden. om jag var på deathrow hade jag valt denna som min sista meal tack för mej hejdå

    SvaraRadera
    Svar
    1. snacka om glazing, "hela min likvstid här på jorden", blod stavade fel, och dessutom har du bara levt på jorden. väldans npc-aktigt av dig

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...